top of page

20/3: Forårsjævndøgn — med Michelle SchulzÅrets cykliske gang og de skiftende årstider har i årtusinder været det taktslag der dannede rammen om livets gang her på kloden. I moderne tid har vi til dels løsrevet os fra den bevidsthed, men om vi vil det eller ej, er det stadig de store kræfter i bl.a. Sol, Måne og Jord der danner grundlag for, og giver, livskraft til de pulsslag, der banker i hver eneste levende organisme.


På tværs af kulturer er særlige punkter på årshjulet blevet fejret som højtider, hvor man har hyldet og æret naturen for dens kræfter og visdom. Det var med til at forankre os i universet og var en påmindelse om vores dybe afhængighed af den verden, der omgiver os – en forankring mange har mistet. Denne årstidsfejring er en mulighed for nysgerrigt at undersøge et rum, hvor vi betragter naturen som besjælet, hvor vi dykker ned i symbolikken og ned i vores rødder, og hvor vi rituelt markerer den overgang, som dette punkt markerer.


Forårsjævndøgnet falder når døgnets mørke og lyse timer, det feminine og det maskuline, er i balance på hele kloden. Det er nu, at alt dét som mørket har næret, for alvor begynder at pible frem af jorden. Det er nu energien  i det ydre tager fart og lyset får alting til at springe ud. Det handler om fornyelse, frugtbarhed, kreativitet og genfødsel, og de temaer undersøger vi i gennem forskellige øvelser, refleksion og guidet meditation.

Hører du naturen kalde, længes du efter dybere kontakt eller er du bare nysgerrig, så er det her en mulighed for at blive inspireret til at lytte dybere, til at genfortrylle verden og sammen fejre forårets første dag.


---------------------------------------------------------

PRATISK:

Sted: Nørrebro (ved bål, hvis vejret tillader det)

Foreslået donation: 150,-

Tidspunkt: 18 – 21.30

For tilmelding og mere info kontakt Michelle på: 61 51 41 60 (sms er bedst da telefonen altid er lydløs)Comments


bottom of page